Rachel Klamer stapte vandaag uit haar comfortzone door deel te nemen aan Xterra Griekenland. Het uitstapje richting de cross-wereld leverde haar een mooie tweede plek op. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Alizee Paties in 2:49:50 uur. Klamer finishte dankzij een sterk looponderdeel 2:21 minuut later als tweede en met de Tsjechische Jindriska Zemanova was het podium compleet (+3:43). Klamer’s partner Richard Murray stond bij de mannen aan de start en viel daar met een vierde plaats net buiten het podium. Het was de Griekse Panagiotis Bitados die na 2:20:33 uur bovenop het podium plaats mocht nemen. Hij bleef onder andere de Franse Maxim Chane (+1:47) en de Italiaanse Michele Bonacina (+4:28) voor.

Al na het zwemonderdeel lag Klamer goed in de mix, want met een tijd van 20:27 minuut op de klok, klom de atlete als eerste aan wal. De uiteindelijk winnares – Paties – lag op dat punt ruim drie minuten achter. Op de mountainbike kwam Klamer duidelijk offroad skills tekort ten opzichte van de andere dames en zo leverde ze tijdens dit tweede onderdeel in op haar concurrentes. Dit zette ze tijdens het afsluitend looponderdeel recht, want al is het helaas onduidelijk wat Klamer’s exacte looptijd was, baande de Nederlandse zich sterk een weg terug naar voren. Aan Paties, die ruim zeven minuten sneller fietste, kon Klamer niet meer tippen en zo nam ze dus genoegen met een nette tweede plek.

Net als Klamer, lag Murray na het zwemonderdeel goed voorin de race. Er waren echter meerdere mannen die sterk zwommen en zo ontstond er aanvankelijk een kleine kopgroep op de fiets met daarin alle uiteindelijk podiumfinishers. Het was Bitados die met een fietstijd van 1:21:35 uiteindelijk de snelste tijd van de dag noteerde en daardoor al een kleine voorsprong genoot bij aanvang van het lopen. Murray had ongeveer drie minuten langer nodig om het fietstonderdeel te volbrengen. Tijdens het lopen schoof Murray nog wat posities op en zo finishte hij uiteindelijk als vierde terwijl Bitados zegevierde.

*Door een fout in de timing zijn looptijden niet te zien. Wij baseren ons op de totaaltijden zoals nu weergegeven.