Het is een beetje ‘zijn’ wedstrijd geworden; Remco Grasman was verscheidene keren de sterkste tijdens de Tri2one Tijdrit in Almere, waar traditiegetrouw altijd veel triatleten aan de start staan. Na verschillende tegenslagen – zo werd hij vorig jaar bijvoorbeeld aangereden en hardhandig beroofd van zijn tijdritfiets – was het echter nog maar de vraag wat de Emmeloorder vandaag kon klaarspelen, maar dat is inmiddels duidelijk; Grasman kan nog steeds hard rijden en nog steeds winnen.

Grasman volbracht de 42 kilometer over de Almeerse dijken in een tijd van 56:27 minuut, waarbij hij een gemiddelde snelheid van 44.64 kilometer per uur aantikte. Filip Speybrouck, de man die het Grasman al vaak lastig heeft gemaakt, werd tweede: de Belg gaf 25 seconden toe op Grasman en finishte in een tijd van 56:52 minuut. Het gat naar de derde finisher, de Duitser Marcus Baranski, was iets groter; hij kwam na 58:00 minuut over de finish en maakte zo het podium compleet.

Bij de vrouwenrace was het Larissa Drysdale uit Heerenveen die onnavolgbaar bleek. Met een gemiddelde snelheid van boven de 38 kilometer per uur denderde ze over het parcours, om uiteindelijk na 1:06:10 uur de overwinning te claimen. Met overmacht deed ze dat, want het gat naar de nummers twee en drie was behoorlijk. Die nummers twee en drie – Floortje Cieraad en Iris Bosch – maakten het overigens nog wel spannend met elkaar, want reden nagenoeg dezelfde tijd. Cieraad was net iets sneller, finishte na 1:08:47 uur en pakte daarmee het zilver, terwijl Bosch vijf seconden later het brons pakte.

Vanmiddag vindt in Almere ook het NK Duathlon plaats.