Het is een bittere pil om te slikken voor Donald Hillebregt, Victor Goené en Kim van ‘t Verlaat; zij werden zojuist uitgeschakeld in de eerste rondes van de Super League Triathlon Arena Games in het Zwitserse Sursee en dus mogen ze vanavond niet in de finales aantreden. Iemand die dat wel mag doen is Rani Skrabanja; in tegenstelling tot haar landgenoten was ze oppermachtig en won ze haar voorronde (twee heats). Skrabanja zien we vanavond om 19:00 uur dus opnieuw in actie tijdens de finales.

Rani Skrabanja domineert

Skrabanja had na twee heats (ze moest twee keer 200 meter zwemmen, 4 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen) een tijd van 25:41 minuut. Daarmee bleef ze onder andere Olivia Mathias en Julia Bröcker voor. Gedurende haar twee heats kwam Skrabanja nergens in gevaar en liet ze zien klaar te zijn voor vanavond. Voor Skrabanja is dat ongetwijfeld een hele fijne opsteker, want na een lange tijd van blessureleed is het al een overwinning dat ze weer op niveau in actie komt.

Donald Hillebregt en Victor Goené hebben aansluiting maar missen finale

In alle voorrondes gingen de eerste vier atleten door naar de finale. Donald Hillebregt en Victor Goené werden echter zevende en achtste en missen daarmee dus een finaleplaats. Doordat zij zevende en achtste werden, waren zij automatisch ook uitgesloten voor de twee extra finaleplekken voor de twee atleten die ná de top vier per heat, wel de snelste tijd neerzetten. Hillebregt en Goené hadden het geluk ook niet helemaal aan hun zijde; qua tijd zaten ze redelijk dicht op de winnaar, Hillebregt 45 seconde en Goené iets meer dan een minuut, maar het was dus niet genoeg.

Kim van ‘t Verlaat kansloos

Kim van ‘t Verlaat was het minst succesvol van het viertal; zij werd kansloos laatste in haar ook al niet al te sterk bezette heat en kwam op meer dan twee minuten van de winnares binnen. Daarmee was er geen moment dat er gedacht kon worden aan een eventuele finaleplaats.