Op 31 maart gaat het derde seizoen van de Run Bike Run Series van start. Het programma is vernieuwd, net zoals de organisaties én de teams. Met 18 mannenteams en 10 vrouwenteams is de RBR Series in de breedte een succes. Waar vorig seizoen bij de mannen Hellas Utrecht vier van de zes wedstrijden won, lijkt nu vooral Trican Nijmegen favoriet te zijn. Bij de vrouwen is het moeilijker om favorieten naar voor te schuiven al lijkt Edosports Maastricht in sterkste bezetting lastig te kloppen. De Series krijgt ook een nieuwe openingswedstrijd.

De nieuwe opener van de RBR Series is dit jaar de run bike run van Hulsbeek bij Oldenzaal op 31 maart en het belooft meteen spectaculair te worden. In Hulsbeek krijgen de 28 ploegen namelijk een Team Relay voorgeschoteld met telkens 2,5 km lopen, 9 km fietsen en 1 km lopen. Er worden 5 rondjes gefietst op de wielerbaan van 2,4 km. 

Na de opener in Hulsbeek volgen in sneltempo de stayerwedstrijden in het Belgische Geel (7 april) en Hoogerheide (6 mei), de individuele achtervolging in Groningen (20 mei) en de niet stayer slotwedstrijd in Nijmegen (16 juni). 

“Trican favoriet”

Wij polsten bij Armand Van der Smissen naar de verwachtingen voor 2018. “We zijn best tevreden met 18 mannenteams en 10 vrouwenteams. Alleen jammer dat na het succes van de Run bike run in Geel vorig jaar er niet meer Belgische ploegen zich aangemeld hebben. Dat zou de strijd nog mooier gemaakt hebben. Ik beschouw bij de mannen het Belgische CDTG team uit Geel overigens als één van de outsiders, als zij er opnieuw in slagen om kampioen Vincent Bierinckx een aantal keer in te zetten. Hellas Utrecht verwacht ik eerder als uitdagers. Met onder andere Daan de Groot en Yennick Wolthuizen hebben zij een sterke ploeg. Maar op papier is Trican de grote favoriet met Nils Pennekamp, Thijs Wiggers, Niels Te Pas, Dennis Licht en Thomas Cremers.”

“Edosports tegen Hellas en TC Twente”

“Bij de vrouwenteams heb ik minder zicht op absolute favorieten. Edosports lijkt in zijn sterkste opstelling met Sarissa De Vries, Sophie van der Most en Marije te Raa moeilijk te kloppen, maar als Hellas Utrecht en TC Twente hun toppers ook kunnen opstellen, dan zullen de verschillen klein zijn,” aldus Armand.

Alle informatie over het 2018 seizoen vind je op de website van de RBR Series

Volgende week al, op 18 maart, zien we wellicht al redelijk wat deelnemers aan de RBR Series een eerste keer in actie. Ook dit jaar is Hilversum opnieuw de openingswedstrijd van het zomerseizoen, maar de run bike run van Hilversum, op de nieuwe locatie aan Restaurant Robert aan de Spanderslaan, maakt geen deel meer uit van de RBR Series.