De Engelse Ste Burke verrichtte deze week een mooie daad door een gestolen fiets te kopen en deze via een speurtocht via social media uiteindelijk terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Toen drie mannen Burke in Liverpool op straat aanspoorden de fiets met een waarde van 1350 Pond over te nemen voor slechts 80 Pond, wist hij meteen dat het niet klopte. Toen zijn oog eenmaal viel op een fietsslot dat nog om het wiel zat, werd zijn vermoeden extra bevestigd.

Burke kocht de fiets en postte direct daarna een foto op social media in de hoop zo de rechtmatige eigenaar op te sporen. ,,Is iemand zijn fiets gestolen? Ik heb hem gekocht zodat ik hem terug kan brengen naar de eigenaar. Ik weet dat het een fiets is van 1350 pond en ik zou verscheurd zijn als ik die kwijt was geraakt.”

Binnen enkele uren nam een vrouw, die aangaf de eigenaar te kennen, contact op met Burke. De fiets bleek te zijn gestolen tijdens een inbraak bij een man eerder die week. De man kocht de fiets pas een jaar eerder en was ontzettend dankbaar dat hij terug was gevonden. Hij wilde de 80 pond teruggeven, maar Burke weigerde. ,,Hij vroeg of hij mij vrijdag terug mocht betalen, omdat hij dan salaris kreeg. Ik heb hem gezegd dat het niet goed voelde geld aan te nemen van iemand die net een inbraak heeft meegemaakt”, verklaart hij in een interview met Metro.