Een zwemboei koop je als triatleet met één reden: veiligheid. Natuurlijk, het is een fijne bijkomstigheid dat je eventueel spullen als sleutels, telefoon en/of voeding mee kunt nemen tijdens je zwemtrainingen, maar het is voornamelijk prettig dat je vanaf de wal goed gezien wordt en dus in de gaten gehouden kunt worden. In dat opzicht zet de BTTLNS Saferswimmer verlichte zwemboei Scamander 2.0 een flinke stap voorwaarts, voornamelijk dankzij de verlichting die in de zwemboei is geplaatst.

In dat opzicht is het leuk om te vermelden dat de capaciteit van deze zwemboei 28 liter is, dat ‘ie een drijfvermogen van 18 kilo heeft en een laadgewicht van circa 9 kilo – toch zeker ook geen onbelangrijke zaken – maar de echte meerwaarde zit hem wat ons betreft dus écht in die verlichting. Voor triatleten is het geen vreemde gewoonte om vroeg in de ochtend of juist later op de avond te zwemmen en dan kan het zomaar eens gebeuren dat het niet helemaal licht is. Prettige zwemtijden, maar die schemering en soms zelfs duisternis brengen vanzelfsprekend wel wat risico’s met zich mee. Tót je dus de BTTLNS Scamander 2.0 met je meeneemt en de verlichting aan zet, want die is vanaf grote afstand waar te nemen. Dit geeft niet alleen een prettig gevoel voor de zwemmer zelf, maar ook voor eventuele achterblijvers langs de waterkant: niet alleen in het donker, maar ook bij slechtere weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld mist. De verlichting kun je overigens in verschillende standen laten schijnen, waarbij de ‘knipperstand’ overduidelijk het beste opvalt.

‘Draag hem als rugzak’

Ook bijzonder prettig is het feit dat je deze zwemboei als ‘rugzak’ met je mee kunt dragen. Dankzij de schouderbanden neem je de zwemboei met het grootste gemak met je mee als je op weg bent naar je zwemtraining in het buitenwater: een echte meerwaarde ten opzichte van zwemboeien die deze feature niet hebben. Niet meer aanmodderen en moeilijk doen door je boei in een andere zak te moeten doen of – nog erger – met de hand te dragen; je draagt hem nu simpelweg op je rug!

(tekst gaat verder onder foto)

Foto: 3athlon.nl

‘Niks te klagen qua gebruiksgemak’

Qua gebruiksgemak ook geen enkele reden tot klagen: binnen de kortste keren – en zonder enkele moeite – heb je de Scamander 2.0 opgeblazen en ben je ‘ready to go’. De eerder aangehaalde 9 kilo aan inhoud zorgt ervoor dat je meer dan genoeg mee kunt nemen – sterker nog: je zult de volledige inhoud hoogstwaarschijnlijk nooit benutten – en niks te wensen overhoudt. Tijdens het zwemmen word je in geen enkele beweging belemmerd en kun je tijdens een korte tussenpauze zelfs lichtjes op de boei leunen. Dat de boei volledig waterdicht is, lijkt een overbodigheid om nog te vermelden.

‘We kunnen de Scamander 2.0 van harte aanbevelen’

Als je op zoek bent naar een nieuwe zwemboei, kunnen we de BTTLNS Saferswimmer verlichte zwemboei Scamander 2.0 van harte aanbevelen. Niet alleen om het gebruiksgemak, maar misschien wel des te meer vanwege de veiligheid die wordt gecreëerd door de meegeleverde verlichting!