‘Better be safe than sorry’. Grote kans dat de zwemboeien, die je gelukkig bij veel triatleten ziet als ze het buitenwater opzoeken, onder dit motto worden ‘gedragen’. En dat is maar goed ook, want ondanks dat de zwemboei vanzelfsprekend geen redmiddel is, vormt het wel een behoorlijke bijdrage aan je eigen veiligheid. Wij mochten de afgelopen weken aan de slag met de BTTLNS Safeswimmer zwemboei 28 liter Poseidon 1.0.

Het is een hele mond vol, maar feitelijk is deze zwemboei juist goed in al haar eenvoud. Met een inhoud van 28 liter neem je niet alleen met het grootste gemak je persoonlijke spullen als sleutels en telefoon mee tijdens het zwemmen, maar blijft er meer dan voldoende ruimte over om eventueel ook drinken en/of voeding mee te nemen. Zeker wanneer je van plan bent meerdere kilometers te zwemmen, kan het een fijne gedachte zijn dat je altijd wat sportdrank, gelletjes of voedingsrepen achter de hand hebt.

Perfect drijfvermogen

Natuurlijk trek je dat gewicht wel met je mee tijdens het zwemmen, maar dankzij het uitermate goede drijfvermogen van de BTTLNS Safeswimmer Poseidon 1.0, merk je daar feitelijk helemaal niks van. Dat drijfvermogen is mede te danken aan de dubbele compartimenten die je dient op te blazen wanneer je de zwemboei hebt gevuld met jouw trainingsuitrusting, waardoor het geheel perfect op het water blijft liggen en je al je spullen moeiteloos met je meetrekt. Het behoeft vanzelfsprekend geen uitleg dat de zwemboei volledig waterdicht is en er ook bij flinke golfslag geen druppeltje water weet binnen te dringen.

(tekst gaat verder onder foto)

De zwemboei heeft een perfect drijfvermogen.

Goede zichtbaarheid, reddingsfluitje ‘in case of’

Belangrijkste aspect van een zwemboei is uiteraard de verhoogde zichtbaarheid in het water. Natuurlijk, zwemmen in buitenwater vraagt nog steeds om een grote mate van verantwoordelijkheid en die verantwoordelijkheid neemt alleen maar toe naarmate je met minder trainingsmaatjes het water in duikt, maar door duidelijk herkenbaar in het water te zijn, maak je het voor andere mensen in ieder geval een heel stuk makkelijker om eventuele problemen te herkennen. De felle kleuren van de BTTLNS Safeswimmer Poseidon 1.0 – wij hebben een oranje en een roze mogen testen – zijn vanaf grote afstand overduidelijk te herkennen en doen dus precies wat ze moeten doen: opvallen. Mocht je tijdens het zwemmen onverhoopt toch in de problemen komen en het idee hebben dat je niet wordt gezien, biedt het aangesloten reddingsfluitje nog een uitkomst: hiermee trek je zeker weten de aandacht van eventuele omstanders.

Met het grootste gemak bevestig je de boei – met behulp van een verstelbare, dubbele riem – rond je eigen middel en kun je zelf bepalen op wat voor lengte je de boei van je af wil laten drijven. Tijdens het zwemmen werden we geen enkele keer belemmerd in onze vrijheid, zelfs niet toen we hem met een gewicht van rond de 7 kilo hadden gevuld, terwijl het maximale laadgewicht zelfs rond de 9 kilo ligt.

‘Doet wat het moet doen’

Zoals aangegeven: de BTTLNS Safeswimmer Poseidon 1.0 doet precies wat het moet doen: je bent zichtbaar in het water en bent tegelijkertijd in de gelegenheid om persoonlijke spullen en sportvoeding en -drank mee te nemen tijdens je zwemtrainingen in het buitenwater. Nergens word je tijdens het zwemmen belemmerd, zelfs niet als je veel spullen meeneemt, dus we kunnen niet anders dan zeer tevreden zijn!