In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen we jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

Katie Zaferes wist vorig jaar na een heftige crash tijdens het Olympisch testevent in Tokyo haar focus te verleggen en zich alsnog fysiek en mentaal klaar te stomen voor een mooie seizoensafsluiter tijdens de WTS Grand Final in Lausanne. Niet alleen won de Amerikaanse de wedstrijd, maar daarmee ook het World Cup klassement.

,,Dit was een moment tijdens mijn korte race van een paar dagen geleden, waarop ik mij sterk voelde”, schrijft Zaferes enkele dagen na haar val in Japan op Instagram. ,,Ik weet nog dat ik er in dook, genoot van mijn afzet en maar bleef denken ‘goed gedaan’. Het is op dit soort momenten dat ik mijn motto erbij pak: ‘ik voel mij misschien niet sterk, maar ik bén wel sterk’ en ‘dit was gewoon nog niet mijn moment’. Zelfs in deze twee korte dagen sinds de wedstrijd heb ik al grote stappen gezet in mijn herstel. Het lijkt erop dat ik er wat mijn lichaam betreft niet te slecht aan toe ben. Op mijn neus na, heb ik geen breuken. Ik ben dus voorzichtig optimistisch en ik ga de rest van mijn tijd in Tokyo gebruiken om iedereen aan te moedigen! Daarna ga ik mij voorbereiden in Frankrijk voor de Grand Final.”

Het is op zijn minst indrukwekkend te noemen hoe Zaferes zich na een heftige val zowel fysiek als mentaal volledig herpakt en enkele weken later weer fris aan de start staat in een ander werelddeel.

View this post on Instagram

This is a time during my short race a couple days ago where I felt powerful. I remember diving in and loving the push off and just thinking “nailed it 💪🏻”. It’s moments like these I go back to. My motto right now is, “I may not feel strong, but I AM strong” and “it just wasn’t my time…YET!” Even in these two short days since the race my body has made substantial improvements. It seems nothing body wise is too bad and besides the nose my scans came back clear. I’m conservatively optimistic and taking the time left here in Tokyo to process and cheer on everyone else! Then the plan stands to go to France to prepare for the Lausanne Grand Final. Now, this is the most important part! THE MOST GINORMOUS THANK YOU IN THE WORLD to everyone near and far. This was crummy on a few levels for me, but my goodness you people are amazing. Thank you so much for all the messages of support, love, prayers, thoughts, etc. Thanks to the on the ground squad of @usatriathlon, the JFT crew, @worldtriathlon, @japan_triathlon and @iamspecialized for taking great care of me. Thank you to @tzaferes for just being the most amazing husband as I went from wanting space before the race, to relying on him for emotional support and physically needing assistance. Thanks to all the federations who assisted me and also helped take care of me. And all the athletes and coaches who have been beyond supportive and comforting. Everyone’s words and actions mean so much! I’m so grateful to be surrounded by all these amazing people and I just want to say thank you! 📸: @bensnapsstuff

A post shared by Katie Zaferes (@kzaferes6) on

Eerder deden we al motivatie op via Tim Don, Jan Frodeno, Gustav Iden, Elmar SprinkJamie Riddle, Hans Christian Tungesvik, Erik-Simon Strijk, Quinty Schoens, Daniel Baekkegard en Tanja Stroschneider.