In deze rubriek – waarin we kijken naar Instagram posts – nemen we jullie mee langs de ups en downs van bekende en minder bekende triatleten. Dat alles met als doel jullie een beetje extra te motiveren in een tijd waarin wat inspiratie waarschijnlijk meer dan welkom is.

,,Er kan veel veranderen in zes maanden tijd”, schrijft triatlete Tanja Stroschneider op Instagram onder een ‘before-after’ foto. ,,Links: drie maanden na een operatie aan mijn wervel – vijftien maanden nadat ik last kreeg van een blessure – toen ik net weer kon trainen. Rechts: zes maanden later toen het trainen steeds beter ging. Ik kan je vertellen dat ik blijer ben dan ooit.”

Na een lange tijd zoekende te zijn geweest naar het juiste voedingspatroon en trainingsprogramma voor haar lichaam, ontdekte de Oostenrijkse met de hulp van een nieuwe coach wat voor haar werkt. ,,Ik moest juist méér eten om in vorm te zijn, maar de timing is essentieel en dat is waar veel mensen mij vertelden hoe stom, gek en ongedisciplineerd ik was. Dit kwam doordat mensen mij altijd vertelden dat ik minder moest eten; ik luisterde naar ze, al wist ik dat het slecht voor mij was. Mijn lichaam ging uiteindelijk in protest. Om een lang verhaal kort te maken: lúister naar je lichaam”, schrijft de korte atlete met koeienletters. ,,Geloof in jezelf en durf op je eigen gevoel te vertrouwen.”

View this post on Instagram

⁣A lot can change within 6 months! ⠀ On the left: 3 months after disc surgery (and 15 months after the injury happened) when I started training again. ⠀ On the right: 6 months later as training goes better and better! ⠀ And I can tell you: I am happier than ever! ⠀ Thank you @juerghoesli for being by far the best nutritionist I‘ve ever met! You added so much quality to my life and training because you were the first to understand me and my body the right way! ⠀ ⠀ PLUS it finally took a coach who not only believed me but more than that was willing to support me going a way that didn’t seem "normal" and was deviating from the standards for most people. @wilhelmlilge 🙏🏻⠀ ⠀ I actually had to eat MORE to get in this shape BUT timing is more than essential and this is the point where most told me how stupid, crazy, undisciplined etc. I was because all I ever heard was that I had to eat less and less and I always listened to them though I always felt that this was just wrong. My body went on strike and the result was that I got blamed that it just didn’t work out because I still was eating too much which made things even worse. ⠀ ⠀ Long story short: LISTEN TO YOUR BODY. Believe in yourself and dare to trust in your feelings and thoughts. And then finally make sure that you get the right people to work with (which actually sometimes might be the hardest part) and I feel so lucky to have such a great team around. Thank you 🙏🏻❤

A post shared by Tanja Stroschneider (@tstroschneidertri) on

Eerder deden we al motivatie op via Tim Don, Jan Frodeno, Gustav Iden, Elmar SprinkJamie Riddle, Hans Christian Tungesvik, Erik-Simon Strijk, Quinty Schoens en Daniel Baekkegard.