Kleding maakt de man. Of de vrouw. Of de triatleet. Het is maar net hoe je het bekijkt, maar het gezegde kennen we allemaal. Het is nu eenmaal een feit dat we er allemaal graag mooi en verzorgd bij lopen en dat is tijdens het sporten natuurlijk niet anders. Een mooi loopshirt, een sportief tri-suit, een flitsende helm of een strakke zonnebril: het één nog mooier dan het ander. Sokken zijn soms een ondergeschoven kindje en misschien ook niet het eerste waar je direct aan denkt bij het uitzoeken van een gave sportoutfit. Dankzij de sokken van Sporcks komt daar – in ieder geval wat ons betreft – verandering in.

Sporcks verkoopt fiets- en loopsokken in alle soorten en maten. En vooral in heel veel, voornamelijk kleurrijke uitvoeringen. Of je nu gaat voor het model waarbij er prominent bananen op de sok staan afgebeeld, hartjes, kusjes (die hebben wij getest, red.) of een wat rustigere uitvoering in een nagenoeg effen kleur: de sokken van Sporcks springen direct in het oog, zijn daardoor goed herkenbaar en zorgen voor een vrolijk, sportief en ergens ook wel grappig voorkomen. In de positieve zin van het woord, dat zeker!

‘Strakke, bijzonder aangename pasvorm’

Wat bij het aantrekken van de sokken direct opvalt, is dat ze een strakke, maar bijzonder aangename pasvorm hebben. Klinkt misschien gek voor een sok, maar je merkt dat ze strak om de voet aansluiten, geen ruimte tot bewegen overlaten, maar tegelijkertijd nergens knellen, schuren of op een andere manier irriteren. Hier kunnen we niet meer dan tevreden over zijn.

Let wel even goed op dat je de sok op de juiste manier aantrekt, want als je ze tijdens het aantrekken verkeerd vasthoudt en daardoor een beetje hebt gedraaid, gaat het een stuk lastiger om ze aan te krijgen en zit de sok vervolgens ook niet meer comfortabel.

(tekst gaat verder onder foto)

De sokken van Sporcks zitten comfortabel en irriteren nergens.

Dat zou zonde zijn, want als je de sok dus wél op de juiste manier draagt (wat ook niet meer dan logisch is uiteraard, red.) heb je echt een geweldig exemplaar in handen. Ze zijn zacht en voeren heel gemakkelijk vocht af. De bovenkant van de sok is extra dun en ventilerend, waardoor je de warmte van je voeten uitstekend kwijt kunt. Het gebeurt mij persoonlijk regelmatig dat ik met natte sokken van de fiets stap – mijn voeten zweten blijkbaar wat sneller dan gemiddeld tijdens het sporten – maar met deze Sporcks had ik daar aanzienlijk minder last van. Tijdens en direct na het fietsen heb ik geen enkele keer warme of natte voeten gehad. Ideaal!

Minstens zo noemenswaardig is het feit dat de fietssokken van Sporcks ook heerlijk zitten tijdens het hardlopen. Ze zijn er dan misschien niet specifiek voor gemaakt – Sporcks heeft zoals aangegeven ook modellen voor het lopen – maar toch zitten ze als gegoten. Net als bij het fietsen geldt: ze schuren niet, ze voeren de warmte af en ze zitten comfortabel. De eenvoudige conclusie luidt dan ook: een lust voor het oog, een gemak voor de voet!

Winactie (tot 25 april)

Wil jij een paar Sporcks sokken winnen? In samenwerking met AthleteSportsWorld geven we maar liefst drie paar naar keuze (mits de juiste mate nog beschikbaar is) weg. Wat moet je daarvoor doen?

-Like het Instagram account van AthleteSportsWorld (@asw_athletesportsworld)

-Geef op Facebook (onder dit bericht) in de reacties aan waarom jij deze Sporcks sokken wil winnen

We maken drie winnaars bekend op donderdag 25 april!

Kortingscode

Mocht jij helaas geen sokken winnen, kun je ze natuurlijk ook gewoon kopen bij AthleteSportsWorld. Vanaf vandaag geldt een week lang – dus tot en met vrijdag 26 april – een kortingscode: NEWSPORCKS19. Deze code geeft twintig procent korting, geldt zowel voor de nieuwe collectie als de doorlopende modellen en kun je invoeren tijdens het afrekenen!