Sportsokken: je hebt ze tegenwoordig in alle maten en kleuren, er zijn talloze merken verkrijgbaar en als je voor de grap – of uit interesse – eens door het assortiment van AthleteSportsWorld heen gaat, kom je er al snel achter dat de keuze bijna eindeloos is. Laten we die keuze daarom iets gemakkelijker voor je maken. Wij hebben de afgelopen weken de sokken van Incylence mogen testen en op basis daarvan kunnen we hooguit één advies geven: probeer ze! Topatleten als Kristian Blummenfelt, Gustav Iden en Daniela Bleymehl gingen je al voor.

Vooropgesteld: ook als je de keuze maakt om sokken van Incylence te bestellen, dan nog heb je de keuze uit een heleboel verschillende kleuren en opdrukken. Ideaal, want zo vind je altijd een paar dat perfect past bij jouw sportkleding of de kleur van bijvoorbeeld je fiets. Logischerwijs maakt Incylence sokken voor zowel hardlopen, fietsen als triathlon, maar nadat we zelf drie paar hebben mogen testen, moeten we wel zeggen dat we daar weinig verschil tussen merken. We hebben gefietst met de loopsokken en gelopen met de fietssokken en dat ging allemaal prima.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Shop hier direct jouw Incylence sokken bij AthleteSportsWorld

‘Grootste pluspunt is dat je ze met kinderlijke eenvoud aantrekt’

Is dat erg? Integendeel. Wij vinden dat hartstikke fijn, want in plaats van altijd goed op te moeten letten of je wel de juiste sokken pakt, kun je nu prima uit de voeten met een paar van Incylence. Grootste pluspunt aan deze sokken is overduidelijk – en dat merk je eigenlijk direct – dat je ze met kinderlijke eenvoud aantrekt. Waar soortgelijke sokken van andere merken wel eens zeer strak zitten en daardoor lastig zijn aan te trekken, vormt dat bij de sokken van Incylence geen enkel probleem. Ondanks het feit dat de sok eenmaal aangetrokken nog steeds perfect rond de voet, enkel en in sommige gevallen onderkant van de kuit sluit, gaat het aantrekken in één moeiteloze beweging. Met speels gemak schuift de sok omhoog en dus behoort het soms tot het irritante toe omhoog trekken, schuiven en weer rechttrekken van sokken tot het verleden. Opvallend is dat de sokken van Incylence ook met nattige voeten nog steeds eenvoudig aangaan: ideaal wanneer je ze tijdens een wedstrijd wil aantrekken als je in de wisselzone bent.

Tekst gaat verder onder afbeelding

‘Niet ten koste van het draagcomfort’

Het gemak waar je de sokken van Incylence mee aantrekt, gaat gelukkig niet ten koste van het draagcomfort. Ze zijn luchtig, ademen goed, voorkomen een nat en zompig gevoel en bleven ook tijdens onze langere runs (waaronder een marathon, red.) perfect ondersteunen. Blaren, warme voeten of andere irritaties hebben we niet gehad. Nat van het zweet waren de sokken evenmin, zelfs niet tijdens de meer intensievere trainingssessies op de Tacx. Met andere woorden: het is een verademing om deze sokken te dragen.

Bij AthleteSportsWorld heb je de keuze uit een breed assortiment Incylence sokken.