Vorig jaar stonden er al grote namen aan de start tijdens de Super League Triathlon Arena Games in Rotterdam en dat zal dit jaar niet anders zijn. Misschien wel de grootste publiekstrekker – al is het nog onduidelijk of er publiek zal worden toegelaten – is de Britse Lucy Charles: zij zal niet alleen in London (27 maart), maar ook in Rotterdam (18 april) starten.

“Ik wil mezelf testen op de kortere afstand. Toen ik de overstap naar de Long Distance maakte, heb ik altijd de vraag gehad of ik nog zou kunnen meekomen op het kortere werk. Het wordt dus interessant om te zien hoe ik het zal doen tegen een aantal van de beste dames ter wereld uit het World Triathlon circuit.” Daarmee doelt Charles onder andere op Georgia Taylor-Brown, Sophie Coldwell, Ruth Astle en Beth Potter.

“Ik verwacht dat dit event extreem gaat zijn in al haar facetten: het gaat pijn doen, het zal hard gaan en er zal furieus geracet worden. Iedere ronde wordt 15 minuten van hel en dat drie keer. Het wordt een echte lijdensweg, maar dat is waar ik het meeste van geniet tijdens het racen.”

Tijdens de Arena Games wordt er drie keer 300 meter gezwommen, 4 kilometer gefietst en 1 kilometer hardgelopen. De volgorde van de onderdelen wordt iedere heat gewisseld.