Wie er na de vorige editie van de Super League Triathlon (SLT) Arena Games in Rotterdam nog geen genoeg van kon krijgen, heeft geluk: dit voorjaar nog keert het bijzonder attractieve race format terug naar Nederland. Op 18 april zullen ‘s werelds beste triatleten het opnieuw tegen elkaar opnemen tijdens een razendsnelle indoor triathlon. Daarbij wordt weer gezwommen in het zwembad, gefietst in de virtuele wereld van Zwift en gelopen op loopbanden.

Vorig jaar keerde SLT voor het eerst naar Nederland met deze bijzondere ‘coronaproof’ wedstrijd die werd georganiseerd in het zwembad van Sportbedrijf Rotterdam. Niet alleen namen tien van de beste mannelijke en vrouwelijke triatleten het tegen elkaar op in een elite race, ook kregen atleten uit de Teamcompetities Triathlon in de dagen voorafgaand aan het hoofdevenement de kans om met elkaar de strijd aan te gaan in deze bijzondere wedstrijd.

Terwijl er op locatie uiteraard geen publiek aanwezig was, trok het evenement online ruim 600.000 kijkers richting de livestream. Ook in april zal de wedstrijd gratis live te volgen zijn.

Ook Londen host van SLT Arena Games

SLT vond het evenement niet alleen in Rotterdam voor herhaling vatbaar, maar voegt met een nieuwe race in Londen nog een dergelijke indoortriathlon toe aan het programma. Op 27 maart zal het losgaan in London’s Aquatics Centre op het Queen Elizabeth Olympic Park. Een aantal Engelse topatleten heeft al bevestigd aanwezig te zijn: onder andere Jonathan Brownlee, Alex Yee en Georgia Taylor-Brown maken zich op voor de battle.

“We zijn verheugd om terug te keren naar Rotterdam, waar we vorig jaar een primeur beleefden met grote waardering van de fans”, verklaart SLT CEO Michael D’Hulst aan de Nederlandse Triathlon Bond. “Dit jaar breiden we het programma uit met Londen, waar we op 27 maart het seizoen openen. Ik kan niet wachten om de Olympische triatleten weer te zien strijden tegen elkaar.”

‘Een lichtpuntje’

NTB-directeur Rembert Groenman: “Rotterdam en de Super League zorgen opnieuw voor een lichtpuntje in een tijd waarin onze sport het lastig heeft. Ik ben blij dat er ook een mogelijkheid voor clubteams zal zijn om in de aanloop naar het evenement online mee te strijden en te delen in de sportvreugde waar we met zijn allen zo hard naar op zoek zijn.”