Niek Heldoorn sleepte zojuist de gouden medaille binnen tijdens de Eredivisie Triathlon van de Super League Arena Games in Rotterdam. Een kapotte loopband maakte het zijn grote concurrent Mohamad Maso moeilijk en daardoor nam hij het vooral op tegen Nick van Ingen en Gjalt Panjer, die achter hem het podium compleet maakten.

A-finale

Terwijl – net als bij de vrouwen eerder vandaag – de loopbanden niet volledig naar behoren functioneerden, leek Heldoorn nergens last van te hebben toen hij na een gelijkopgaand fietsonderdeel ijzersterk op kop kwam te lopen. Als eerste wisselde de atleet van TriCan naar het zwemmen. De verwachtingen vooraf van Mohamad Maso (Edosports) waren hooggespannen, maar door een technisch probleem met zijn loopband kon hij het vandaag niet waarmaken en bereikte hij het zwembad pas als negende. Ondertussen in het water ging Heldoorn nog altijd sterk op kop en hier kwam gedurende de 300 meter zwemmen die volgden ook geen verandering in. Zo was het Heldoorn die de titel claimde en daarmee Nick van Ingen (De Dolfijn) en Gjalt Panjer (VZC) voorbleef.

B-finale

Met een wattage dat kort zelfs de 550 aantikte, ontsnapte Bram Smit – op Zwift ook wel Richard Murray, aangezien de wedstrijden van vandaag een test zijn voor de SLT Arena Games van morgen – al snel op de fiets aan de rest van de groep. Met enkele seconden voorsprong sprong de atleet van Triteam Groningen op de loopband. Rens van Eijk (Hellas) maakte op de loopband echter het verschil en rende zo als eerste richting het startblok om het 50 meter bad in te duiken. Kort daarna volgde Sam Kraaijeveld (Kijani) als tweede, maar in de buurt van Van Eijk, die steeds verder uit zwom, kwam hij niet. Zo was het dan ook Van Eijk die de winst pakte in deze B-finale en een overall elfde plaats achter zijn naam zette. Jeroen Velders (Metaglas/TZC Vahalis) nam genoegen met zilver en met Kraaijeveld was het podium compleet.

De Dolfijn sterkste team

Het Amsterdamse triathlonteam De Dolfijn bracht het er vandaag in het algemeen klassement het beste vanaf. Trican claimde met dank aan Heldoorn en Timo Feenstra een tweede plaats. Met  de prestaties van Joran Driesen en Maso namens Edosports was het podium compleet.