Na een drietal kwalificatierondes in de ochtend bleven er twintig vrouwen over die vanmiddag de strijd met elkaar aangingen in een A en B-finale tijdens de Eredivisie wedstrijd van de SLT Arena Games in Rotterdam. Op dit bijzondere format – bestaande uit vier kilometer fietsen op de indoortrainer, 1000 meter lopen op de loopband en 300 meter zwemmen – liet Rani Skrabanja zien het beste uit de voeten te kunnen. De atlete van Ferro Mosae uit Maastricht toonde zich ongenaakbaar. Daarachter was het spannend tussen Eva Cornelisse voor (Kijani) en Sophie van der Most (Ferro Mosae) voor een tweede of derde plek.

A-finale

In de A-finale liet een ijzersterke Skrabanja zien dat geen van de vrouwen aan ‘haar’ eerste plaats zou komen. Als eerste dook zij het water in om – op het oog –  op haar gemak richting de ‘finish’ te zwemmen. Daarachter was het spannend tussen Cornelisse en Van der Most voor de verdere podium verdeling. Aanvankelijk leek de tweede plaats naar Van der Most te gaan, waardoor Cornelisse derde zou worden. Doordat Van der Most echter een penalty opliep en deze niet uitzat voordat zij aan de rand aftikte, schoof zij alsnog een positie op. Zo pakte Cornelisse zilver en Van der Most brons.

B-finale

Met als eerste vanmorgen de B-finale op het programma streden tien vrouwen voor plaats elf tot twintig in de ranking. Terwijl bijna al deze atleten op de fiets nog aan elkaar gewaagd waren, werd op de loopband het verschil gemaakt door Marije Heijman (TVS ’90) en Diewertje Bax (De Dolfijn). Zij aan zij bewogen de vrouwen zich richting het zwembad voor een afsluitende drie honderd meter zwemmen. Met een paar seconden achterstand op deze koploopsters dook Joyce Caro – uitkomend voor Kijani –  als derde in het water om vervolgens de winst in de B-finale al zwemmend naar zich toe te trekken. Langzaam maar zeker baande de atlete zich een weg naar voren om uiteindelijk als eerste af te tikken en daarmee een elfde plaats in het eindklassement te claimen.

Ferro Mosae winnende team

Met Skrabanja op een overall eerste plaats en met dank aan de eveneens sterke prestatie van Van der Most, pakte Ferro Mosae de winst in het totaalklassement. Het team van Edosports was goed voor een tweede plek dankzij een vierde positie van Diede Diederiks en een zesde plek voor Anna Witteveen. Kijani maakte het podium compleet met dank aan de tweede plek van Cornelisse en de eerste plaats van Caro in de B-finale.