Na diverse alternatieven die het leven van professionele triatleten een heel stuk aangenamer maken – en in ieder geval financieel makkelijker – doet de Professional Triathletes Organisation (PTO) daar opnieuw een schepje bovenop: de organisatie maakt namelijk bekend dat zij de prijzenpot van Challenge Davos, die volgende week zaterdag, 29 augustus in Zwitserland wordt gehouden, met ruim twintigduizend euro verhoogt.

,,Met het coronavirus dat in 2020 genadeloos hard toeslaat op de wedstrijdkalender, zoekt de PTO steeds manieren om professionals te steunen. Des te meer omdat ze niet in de mogelijkheid zijn om te racen en dus een inkomen te verdienen”, aldus PTO  bestuursvoorzitter Charles Adamo. Vervolgens legt hij nogmaals uit dat er in maart al eens 2.5 miljoen dollar is verdeeld onder tweehonderd atleten. ,,In Davos staat een grote en indrukwekkende lijst met namen aan de start, dus het is voor ons een geweldige kans om te helpen.”

Bij Challenge Davos zouden de winnaars (mannen/vrouwen, red.) sowieso al 3500 dollar verdienen, terwijl de nummers twee tot en met zes met respectievelijk 2100, 1400, 1150, 850 en 500 dollar naar huis zouden gaan. Dankzij de PTO komen onderstaande bedragen daar nog bij, verdeeld over de twintig eerste atleten en gebaseerd op de snelste netto tijden. Daarbij wordt er gebruikgemaakt van een quotiënt, zodat de tijden tussen mannen en vrouwen in verhouding gezien kunnen worden.

(Tekst gaat verder onder prijzenschema)

Jort Vlam, CEO van Challenge Family, toont zich alvast zeer blij met de hulp van PTO. ,,We zijn dankbaar dat zij zich op de triathlonmarkt hebben gemeld en deze community helpen in tijden dat het het hardst nodig is. Het is een raar jaar geweest en Race Directors, professionals én Age Groupers hebben allemaal onder de pandemie geleden. Na alle gecancelde wedstrijden zijn we blij dat we eindelijk een race kunnen organiseren en iedereen de kans kunnen geven om mee te doen met de sport waar we allemaal zo van houden.”