Vorige maand werd al bekend dat Rob Frambach met zijn Extra Leisure de licenties was kwijtgeraakt voor Ironman 70.3 Maastricht en Ironman 70.3 Westfriesland, maar inmiddels is zijn bedrijf ook failliet verklaard door de rechtbank: dat gebeurde afgelopen dinsdag. Alle evenementen die zouden worden georganiseerd – waaronder ook bijvoorbeeld de Rockstars evenementen – gaan niet door.

Dat Frambach – die overigens nog steeds niet openbaar wil/kan reageren – zijn Ironman licentie kwijtraakte, kwam voor de ondernemer als een verrassing. Toch was het ook weer niet zo verrassend: Ironman 70.3 Maastricht kampte al langer met problemen – atleten toonden zich steeds vaker minder tevreden en ook Frambach zelf sprak zijn onvrede al eens uit over de samenwerking met de gemeente – en dit jaar stonden er pas 400 atleten voor de wedstrijd ingeschreven. Deze wedstrijd verdwijnt volledig. Ironman 70.3 Westfriesland blijft dit jaar nog wel bestaan, maar wordt door Ironman zelf georganiseerd.

Door het faillissement van Extra Leisure lijkt het voor veel atleten die stonden ingeschreven voor Maastricht, vrijwel zeker dat ze hun inschrijfgeld niet meer zullen terugkrijgen. Eerder wees Extra Leisure voor het terugbetalen naar Ironman, terwijl Ironman juist naar Extra Leisure wees.