Een WK voor studenten: vandaag stond deze wedstrijd op het programma in Gdansk, Polen, met best een aantal Nederlandse deelnemers. Bij de vrouwen liep Robin Dreyling zojuist naar een mooie tweede plaats: ze kwam slechts twaalf seconden te kort voor de winst.

Er valt natuurlijk van alles te zeggen over een ‘WK voor studenten ‘ – veel grote namen ontbreken tenslotte – maar feit is wel dat het mooi is om een medaille te pakken bij een dergelijke titelstrijd. Roksana Slupek pakte de mooiste: de Poolse atlete won de wedstrijd over 750 meter zwemmen, 19.6 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen in een tijd van 57:28 minuut, precies twaalf seconden voor Dreyling die dus tweede werd (57:40). De Japanse Manami Hayashi werd derde in 58:04.

Namens Nederland kwam ook Luna de Bruin in actie; zij werd negende in 58:25. Marit van den Berg werd 58e in 1:04:01.