Rody Kroon heeft zich zojuist tot Nederlands Kampioen Cross Duathlon gekroond. In een spannende wedstrijd die pas tijdens het afsluitende looponderdeel werd beslist, was het uiteindelijk Kroon die de sterkste bleek en daarmee dus ook de Nederlandse titel opeiste. In Austerlitz werd eerst 8 kilometer gelopen, daarna 22 kilometer op de fiets gecrosst en tot slot nog eens 2.6 kilometer hardgelopen. Kroon bleef uiteindelijk Joep Staps en Koen de Leeuw voor. Zij werden dus tweede en derde.

Na 1:32:06 was het Kroon die als eerste over de finish kwam. Aanvankelijk keek hij nog tegen een achterstand aan, want was het Joep Staps die na het eerste looponderdeel als eerste aan het fietsen begon. Ook Joey van ‘t Verlaat, Nick van Tol, Rody Kroon en Yennick Wolthuizen hadden zich vooraan gemeld, maar gaven allemaal wel een aantal seconden toe op Staps. Staps kon zijn voorsprong op de fiets echter niet vergroten.

Tijdens het fietsen ontstond er al snel een klein groepje en waren het een tijdje Staps, Van ‘t Verlaat en Kroon die samen aan de leiding gingen. Spannend werd het des te meer toen er vier atleten, bovenstaande drie en ook De Leeuw, uiteindelijk binnen een handvol seconden na elkaar van de fiets stapten om te beginnen aan de afsluitende 2.6 kilometer hardlopen.

Kroon toonde zich daar ongenaakbaar en bleek nog de langste adem te hebben. Staps werd uiteindelijk tweede en daarmee legde de Nederlands Kampioen Cross Triathlon dus beslag op het zilver. De Leeuw werd na een eindsprint derde. In die eindsprint troefde hij teamgenoot Joey van ‘t Verlaat af.