Rody Kroon en Laura Gorter hebben vandaag de cross duathlon van Pijnacker gewonnen. Kroon had hiervoor 1:18:43 uur nodig en troefde hiermee Christiaan Solleveld met 20 seconden af. Jeroen Lute werd op ruim een minuut derde. Bij de dames leidde Gorter de wedstrijd van begin tot einde en finishte anderhalve minuut voor Femke van Kessel. Riika Vreeswijk-Kelja werd op vijf minuten derde. Bij de recreanten waren Wouter Tel in 1:20:01 en Jorine Koopman in 1:39:14 de snelsten.

Bij de heren liepen Kroon en Solleveld gezamenlijk de eerste vijf kilometer en kwamen eveneens gezamenlijk de eerste wissel uit. Tijdens het fietsonderdeel reed Kroon echter verkeerd en verloor kostbare tijd op Solleveld, die de leiding nam. Bij de tweede wissel had Kroon het gat echter al bijna gedicht en tijdens de wissel liep hij Solleveld voorbij om in de laatste loopronde van 2.5 kilometer zijn voorsprong uit te breiden. 

Bij de dames liep Gorter direct bij iedereen weg en wist haar voorsprong tijdens het mountainbiken te behouden. Desondanks wist Van Kessel, de uiteindelijke nummer twee, nog tot een minuut te naderen. Bij het tweede looponderdeel wist Gorter echter haar voorsprong weer iets uit te breiden. Vreeswijk-Kelja deed na het eerste looponderdeel nog goed mee in de race, maar leverde tijdens het fietsonderdeel veel tijd in en werd uiteindelijk derde.