Twee keer mocht Romy Spoelder zojuist het podium op, want bij het EK Cross Triathlon in het Italiaanse Riva del Garda, werd ze derde overall én pakte ze de winst in de U23-categorie.

In totaal gingen er dertien vrouwen van start en uiteindelijk bleek van hen de Italiaanse Marta Menditto de sterkste. Zij won in eigen huis dus de Europese titel in een tijd van 1:48:00. De Zwitserse Anna Zehnder werd tweede in 1:52:24 en heel kort daarachter finishte Romy Spoelder als derde in 1:52:46. De laatste run brak haar net teveel op, waardoor ze een eventuele tweede plaats verloor.

In de U23-categorie pakte Spoelder met haar tijd echter oppermachtig de Europese titel. Ze finishte bijna vijf minuten eerder dan de Portugese Beatriz Ferreira en de Tsjechische Stepanka Bisova zat daar weer meer dan drie minuten achter. Willemijn Fuite kwam namens Nederland ook uit in de U23-categorie, maar werd vierde van de vijf dames en finishte meer dan veertien minuten achter Spoelder.

Bij de elite mannen presteerde Joep Staps namens Nederland het beste. Hij werd zevende.