Er zijn wel eens meer Nederlanders binnen de top tien of zelfs op het podium geëindigd bij het WK Ironman, maar net als bij het WK Ironman 70.3 dat onlangs in Lahti plaatsvond, moeten we het doen met een handjevol atleten dat bij de besten van hun leeftijdscategorie behoort. In totaal eindigden er in Nice vandaag vier landgenoten binnen de top tien: niemand van hen pakte een medaille.

Snelste Nederlander was Joost Brok, die na 9:44:25 over de streep kwam. Door een zwemtijd van 1:03:16 te noteren, een fietstijd van 5:29:44 en een looptijd van 3:03:29 kwam hij niet alleen tot zijn totaaltijd, maar ook tot een achtste plaats binnen de M35-39 categorie. Die Age Group werd gewonnen door de Deen Lars Lomholt (8:55:26).

Han Peter Lucas noteerde de tweede Nederlandse tijd: na 55:44 minuten in het water, 5:33:38 uur op de fiets en 3:13:08 hardlopen zette hij de klok stil op 9:51:48. Daarmee werd Lucas zevende in de M40-44 categorie, die werd gewonnen door de Duitser Christian Haupt (9:25:46).

De jonge Mitch Wismans kwam uit in de M18-24 categorie en werd daar achtste. Hij zwom 57:12 minuut, fietste 5:24:06, liep 3:25:07 en kwam zo op een totaal van 9:53:17 uur uit. De categorie van Wismans werd gewonnen door de Duitser Lukas Stahl (9:22:15).

Laatste Nederlander die er ook met een top tien-klassering vandoor gaat, is Derek Farr. Hij eindigde het hoogst met een zesde plaats binnen de M60-64 categorie. Farr zwom 1:05:58, fietste 6:05:23 en liep 4:02:49. Daarmee kwam hij uit op een totaaltijd van 11:24:39. De Amerikaan Tim Bradley won hier (10:46:45).