De Belg Ruben Geys won afgelopen weekend als eerste triatleet de ‘Tri Nations Cup’, een klassement over drie verschillende races: Bonn, Oud-Gastel en Aarschot. Een mooie prestatie na drie races in verschillende landen, maar helemaal tevreden is Geys niet. ,,Mijn fietsen was ondermaats en dat ligt niet aan de benen. Er is nog werk om het gebrek aan fietssnelheid op te lossen voor mijn hoofddoel van 2019: de Long Distance in Almere.”

Zijn humor verliest Geys in ieder geval niet. ,,Ik denk dat ik de beste dame was. Kijk maar, ze hebben mij in Aarschot de verkeerde beker meegegeven”, lacht hij. Dan serieuzer. ,,Het zijn drie mooie wedstrijden. Tijdens de laatste race had ik voldoende tijd in mijn voordeel om het klassement te winnen. Opdracht volbracht.”

Hieronder de volledige reactie van Geys voor de camera van onze Belgische collega’s.