Ieder jaar is het weer spannend welke wedstrijd tijdens de Sailfish Night of the Year wordt uitgeroepen tot beste wedstrijd, maar dit jaar bleek er gisterenavond één duidelijke winnaar. Veruit de meeste stemmen gingen naar Challenge Roth.

Maar liefst 70.9% van de stemmen kreeg Challenge Roth, die daarmee Ironman Frankfurt (9.1%) en de Tri Battle Royale (7.0%) voorbleef. Tot Middle Distance van het jaar werd de Allgäu Triathlon (18.6%) uitgeroepen. daarachter kwamen het WK Ironman 70.3 (11.6%) en Challenge St. Pölten (10.4%). Qua korte afstand won niet geheel verrassend de Olympische race in Tokyo.

Beste vrouwen

Ook de stemming tot beste internationale vrouwelijke atleet bleek uiteindelijk geen heel spannende. Maar liefst 53.9% van de stemmen ging naar Lucy Charles. Flora Duffy, dit jaar onder andere goed voor Olympisch goud, werd tweede met 13.4% van de stemmen en Nicola Spirig derde met 12.6% van de stemmen. Tijdens de Sailfish Night of the Year wordt ook altijd op de beste Duitse atleten gestemd. Die eer ging dit jaar bij de vrouwen naar Anne Haug (42.9%), terwijl Laura Philipp (34.8%) en Laura Lindemann (7.6%) tweede en derde werden.

Sarissa de Vries was ook genomineerd voor de categorie ‘beste internationale atlete’. Zij zat dus helaas niet bij de top drie.

Beste mannen

Bij de mannen werd tot beste internationale atleet Kristian Blummenfelt aangewezen. De Noor pakte 34.4% van de stemmen. Lionel Sanders en Gustav Iden zaten daar met respectievelijk 25.3% en 22.6% net achter. Jan Frodeno (36.2%) bleef in de strijd tot beste Duitse atleet nípt voor op Frederic Funk, die met 35.8% tweede werd. Patrick Lange werd derde met 12.3% van de stemmen.