Voor de twaalfde keer op rij is Challenge Roth dit weekend uitgeroepen tot beste Long Distance race: dat gebeurde tijdens de prestigieuze Sailfish Night of the Year. Dat triathlongala wordt jaarlijks gehouden en zet de beste wedstrijden en atleten traditiegetrouw in het zonnetje.

Challenge Roth werd dus als beste Long Distance uitgeroepen en dat gebeurde met een overgrote meerderheid van de stemmen. Voor de Duitse race, die ieder jaar binnen een minuut is uitverkocht (ruim 5000 deelnemers, red.) is dat dus de twaalfde keer op rij.

Tot beste atleten van het jaar werden Jan Frodeno en Anne Haug uitgeroepen. Zij werden overigens uitgeroepen tot beste Duitse atleten; opvallend genoeg werden er dit jaar geen beste internationale atleten uitgeroepen. De triathlon in Allgau won de prijs voor de beste short/middle distance race, Rico Bogen is uitgeroepen tot talent van het jaar en Laura Jansen ‘nieuw talent’ van het jaar.

Challenge Roth wint weer prijs beste race van het jaar, Race Director Felix Walchshöfer (midden) ontvangt trofee. (Foto: 3athlon.nl)