De altijd populaire Ironman 70.3 Indian Wells – meteen ook één van de laatste grote internationale wedstrijden van het jaar – is zojuist gewonnen door Casper Stornes en Solveig Lovseth. Daarmee zorgden beide atleten toch wel voor een kleine verrassing.

Voor Stornes begon de dag meteen goed, want terwijl er veertien mannen binnen een minuut van elkaar uit het water kwamen, zat hij er in vierde positie goed bij. Ook op de fiets bleef een groot gedeelte van deze mannen lang bij elkaar, terwijl Sam Long van verder van achteren juist naar voren reed en steeds dichterbij kwam. Ondertussen begon de kopgroep steeds verder uit elkaar te vallen tot er uiteindelijk vier mannen ongeveer gelijktijdig aan de halve marathon begonnen: naast Stornes ook Sebastian Wernersen, Justin Riele en Long.

Tijden die run nam eerst Wernersen even de leiding, maar al na een paar kilometer begon Stornes het wedstrijdtempo te bepalen en kwam hij solo op de koppositie te lopen. En ook al werd zijn voorsprong nergens écht groot, was ook al snel duidelijk dat Stornes sterk genoeg was om de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Dat deed hij dan ook in een tijd van 3:38:59. Marc Dubrick werd tweede in 3:40:15 en Sam Long derde in 3:40:27.

In de vrouwenrace kende Lovseth een veel minder voorspoedig begin. Met 2:31 minuut achterstand kwam zij als dertiende uit het water en had ze onder andere vrouwen als Jodie Stimpson, Tamara Jewett en Jackie Hering voor zich. Op de fiets bleek zij echter in staat tot iets wat op papier bijna onmogelijk lijkt: binnen vijftien kilometer had ze haar achterstand al goedgemaakt en nog eens vijftien kilometer verder ging ze solo aan de leiding, met een voorsprong van bijna twee minuten op Stimpson en ook de Amerikaanse Emily Tato. Niet dat Lovseth het toen rustiger aan ging doen, want eenmaal in T2 terug was haar voorsprong al opgelopen tot bijna zes minuten op een groep met zes concurrentes.

Die zes minuten voorsprong werd tijdens het lopen wel iets kleiner, maar meer dan ruim genoeg om de wedstrijd te winnen. Dat deed Lovseth in een tijd van 4:08:24. Tamara Jewett werd tweede in 4:10:19 en Jackie Hering derde in 4:14:09.