Terwijl tropische storm Helena flink huishield in sommige gedeeltes van Amerika en het zwemmen daardoor gecanceld werd, kon Ironman Chattanooga dit weekend wel plaatsvinden: dat was goed nieuws voor Sam Long en Sarah True, die uiteindelijk de sterkste atleten bleken over 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen.

Voor Long is het natuurlijk nooit verkeerd als het zwemmen wordt ingekort of zoals nu zelfs niet doorgaat, want de Amerikaan moet het altijd hebben van het fietsen en lopen, terwijl hij met het zwemmen doorgaans minuten achterstand oploopt. Toch was hij dit keer niet de snelste fietser, want met een fietstijd van 3:50:01 was Jackson Laundry achttien seconden sneller.

Tijdens het lopen wist Laundry zijn voorsprong in de eerste kilometers uit te bouwen tot ongeveer anderhalve minuut, maar na ongeveer veertien kilometer begon Long toch weer in te lopen en net na het halve marathon-punt nam hij zelfs de leiding in de wedstrijd over. Die zou hij ook niet meer uit handen geven om uiteindelijk te winnen in een tijd van 6:32:11. Terwijl Laundry van het podium viel, rukten Cody Beals en Andreas Dreitz juist op in het veld; Beals werd tweede en naderde met een tijd van 6:32:31 tot slechts twintig seconden. Dreitz werd derde in 6:34:47.

Bij de vrouwen had winnares True nog behoorlijk wat werk te verzetten na het fietsen. Het was de Britse Stephanie Clutterbuck die na 4:14:00 als eerste in T2 kwam, op 3:07 minuut gevolgd door haar landgenote Rebecca Anderbury en op 5:37 minuut gevolgd door Angela Naeth. True volgde als vierde en had toen 6:39 minuut achterstand.

Tijdens de run verdween die achterstand echter als sneeuw voor de zon en na ongeveer 25 kilometer was True iedereen al voorbij gelopen en had ze de leiding in de wedstrijd overgenomen. Ook zij zou die koppositie niet meer uit handen geven om uiteindelijk te winnen in een tijd van 7:17:13. Clutterbuck werd tweede in 7:20:45 en de Amerikaanse Annamarie Strehlow werd derde in 7:24:05.