Naast Challenge Salou en Ironman Zuid-Afrika werd er vandaag ook nog dichter bij huis geracet. In Hoorn vond de achste Westfriese Run-Bike-Run plaats. De race werd gewonnen door Saskia Veerman en Bouke Onstenk. Veerman was met 1:07:23 een minuut sneller dan Jeroen Lute en krap twee minuten sneller dan Richard Kramer. Saskia Veerman was met 1:17:44 ruim één en vier minuten sneller dan Cora Kiekens-Klaver en Kirsten Lofers Adema.

De duathlon bestond uit 5 kilometer lopen, 27 kilometer fietsen, gevolgd door nog eens 2.5 kilometer lopen.  De wedstrijd vond plaats bij de lokale atletiek vereniging Hollandia in Hoorn.  Bouke Onstenk kwam uit voor diezelfde atletiek vereniging en wist met 1:07:23 met de winst aan de haal te gaan. Hij was hiermee regerend Nederlands kampioen wintertriathlon Jeroen Lute ruim een minuut voor.  Achter beide heren was Richard Kramer met 1:09:03 de derde man overall, doch de snelste man bij de Heren 40.

De Volendamse Saskia Veerman en Cora Kiekens-Klaver uit Oudkarspel finishten op iets meer dan een minuut van elkaar in 1:17:44 en 1:19:02, maar hielden de rest van de dames ver achter zich. Kirsten Lofers Adema was op ruim vier minuten van Veerman de derde dame, met een tijd van 1:21:59. Hiermee bleef ze Audrey Breur slechts één seconde voor, maar Breur finishte hiermee wel als eerste bij de Dames 40.