Het heeft even geduurd – Ironman zou eigenlijk nog voor het einde van 2023 een nieuwe CEO presenteren – maar inmiddels is duidelijk dat Scott DeRue de komende tijd de scepter zal zwaaien bij de Amerikaanse organisator. Als opvolger van Andrew Messick – die behoorlijk vaak onder vuur lag – moet de Amerikaan Ironman een nieuwe impuls geven.

Gedurende de eerste periode met DeRue aan het roer, zal Messick overigens nog als adviseur verbonden blijven bij Ironman. Daarnaast zal Messic onderdeel blijven van de Board of Directors. DeRue was voor zijn overstap naar Ironman baas bij Equinox, een lifestyle en fitness merk meer 107 fitnessclubs, een fitnessplatform en verschillende trainings- en coachingsonderdelen. DeRue is zelf ook een duursporter en liep onder andere de Gobi March ultramarathon van 250 kilometer en is daarnaast fervent bergbeklimmer.

“Ik ben vereerd om deze organisatie te leiden”, aldus DeRue. “Mijn leven is ontzettend verrijkt door onderdeel uit te maken van de duursport community en ik voel me bevoorrecht dat ik de Ironman Group mag leiden in haar missie om mensen te inspireren en de beste versie van zichzelf te zijn.”