Hardop vroeg hij zichzelf af of dat nou wel zo’n succes zou zijn: een dagje trainen met Sebastian Kienle. De Duitser wist niet precies wat hij ervan moest verwachten, zo schrijft hij op zijn Instagram, maar beleefde een leuke dag met een ‘fan’ die een dag lang aan zijn zijde mee trainde. ,,’Win een dag trainen met Sebastian Kienle’…Sponsoren dachten dat dit een goed idee was”, aldus Kienle. ,,Ik weet het zelf niet altijd zeker. Ik word er zenuwachtig van, want je weet namelijk nooit of die dag in een drama zal eindigen, doordat de ‘gelukkige’ winnaar bijvoorbeeld crasht met de fiets of zo. Mijn vrouw zegt ook dat het waarschijnlijk niet écht een leuke prijs is.”

Kienle kent zijn fanbase blijkbaar niet goed genoeg en blijkt toch iets te bescheiden, want er waren genoeg mensen enthousiast te maken voor het idee van een dag trainen met deze toptriatleet. Sascha was uiteindelijk de gelukkige winnaar van deze bijzondere prijs, die via Red Bull viel te winnen. En gelukkig viel het Kienle hartstikke mee, vertelt hij met een grappende ondertoon op Instagram. ,,Toen Sascha mij gisteren bezocht, gebeurde er niets dramatisch zoals dat”, verwijst hij naar zijn eerder geschetste rampscenario. ,,Hij is een ingenieur en uiteindelijk hebben we het heel veel gehad over ‘nerdy’ fietsdingen en hij fietst ook nog eens heel sterk. Dus dit was voor mijzelf ook een goed ritje.”

Het was te voorspellen dat de ‘social media-verslaafde‘ Cameron Wurf met een gevatte reactie zou komen. ,,Welke wedstrijd? Klinkt geweldig…Ik moest me kwalificeren voor Kona om met jou te mogen fietsen”, grapt de Australiër. Kienle vraagt zich op zijn beurt af of Wurf vandaag een rustdag heeft in de Vuelta, die de triatleet op het moment rijdt voor Team Ineos. ,,Ik rust nooit”, sluit Wurf het gesprek met een knipoog af.