500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen: het is de perfecte afstand om je met een extra prikkel voor te bereiden op het aankomende wedstrijdseizoen. Zo’n 1/8e triathlon is redelijk behapbaar, maar toch lang genoeg om lekker af te zien. Dit jaar kunnen atleten meedoen aan de KiKathlon, die op 27 mei in Almere en op 25 juni in Rotterdam wordt gehouden.

Daarmee heeft KiKathlon dit jaar twee prachtige locaties voor haar events gevonden: Almere wordt gezien als de bakermat van de Europese triathlonsport – en dus zeker ook in Nederland – en kent een uitdagend parcours over de typisch Flevolandse dijken. Rotterdam daarentegen heeft een parcours op en rondom de Willem Alexander-roeibaan: het publiek staat hier vaak rijendik en kan deelnemers zowel tijdens het zwemmen, fietsen als lopen perfect volgen. Het zorgt voor een ongekende ambiance langs het parcours.

Genoeg redenen dus om je als atleet aan te melden voor de KiKathlon, maar de belangrijkste reden is uiteraard dat je je daarmee inzet voor het goede doel. Als deelnemer aan KiKathlon zamel je zoveel mogelijk geld in dat wordt gebruikt voor het onderzoek naar kinderkanker en daarmee dus het vergroten van de genezingskans. Meer informatie kun je gratis opvragen via de infobrochure op deze pagina. Daar kun je je ook meteen aanmelden voor de gratis online webinar over KIKathlon, die op 14 februari wordt georganiseerd.

Kriebelt het om mee te doen aan de KiKathlon, maar zie je het nog niet zitten om in je eentje 500 meter te zwemmen, 20 kilometer te fietsen en 5 kilometer hard te lopen? De KiKathlon is ook in Relay af te leggen, waarbij je dus een estafette vormt. Deelnemers vormen dan een team van drie atleten, waarbij alle atleten één onderdeel voor hun rekening nemen.

De KiKathlon vormt in Almere onderdeel van TRI ALMERE en in Rotterdam van TRI ROTTERDAM.

Korting om je in te schrijven

Speciaal voor de lezers van 3athlon is er een code om met vijf euro korting in te schrijven: 3athlonKT23. Gebruik deze code bij het inschrijfproces en de korting wordt automatisch doorberekend.