Het is een klassement dat bij Nederlandse topatleten altijd zeer populair is – vorig jaar werd Niek Heldoorn nog tweede, goed  voor 16.500 dollar – en dat zal dit jaar niet anders zijn: vanaf volgende week barst de strijd om Challenge Family’s World Bonus weer los. Dan vindt namelijk Challenge Wanaka, de eerste CF-race van het seizoen, plaats, waar atleten dus ook de eerste punten kunnen verdienen.

De Challenge Family World Bonus is een prijzenpot van in totaal 125.000 dollar, die verdeeld wordt over vijf mannelijke en vijf vrouwelijke atleten die een jaar lang het best gepresteerd hebben bij CF races. Iedere profwedstrijd vallen er punten te verdienen – op basis van eindklassering – en zo ontstaat er uiteindelijk een World Bonus ranking. Bij Long Distances vallen meer punten te verdienen dan bij Middle Distances. Vorig jaar ging de winst naar Sam Long en Fenella Langridge.

“Professionele atleten zijn zo’n belangrijk onderdeel van onze sport”, aldus Challenge Family CEO. “We waarderen onze relatie met hen ten zeerste, evenals de bijdrage die ze leveren; niet alleen door anderen te inspireren, maar ook door triathlon te voorzien van een profiel dat het nodig heeft voor een positieve toekomst. We zijn trots dat we hen deze World Bonus kunnen aanbieden en kijken uit naar de spannende strijd die het gaat worden richting de eerste plek in het klassement.”