Maar liefst 16.500 dollar – tegen de huidige koers ruim 15.600 euro – mag Niek Heldoorn bijschrijven op zijn rekening. Dat heeft hij te danken aan een geweldig seizoen, idem klasseringen bij Challenge Family races en daardoor een tweede plaats op de Challenge Family World Bonus ranglijst. 

De Challenge Family World Bonus is een prijzenpot van in totaal 125.000 dollar, die verdeeld wordt over vijf mannelijke en vijf vrouwelijke atleten die een jaar lang het best gepresteerd hebben bij CF races. Iedere profwedstrijd vallen er punten te verdienen – op basis van eindklassering – en zo ontstaat er uiteindelijk een World Bonus ranking. Aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt en zover is het nu: morgen staat Challenge Florianópolis in Brazilië nog wel op het programma, maar die race telt niet mee voor de ranking. 

Sam Long wint het klassement en verdient 25.000 dollar. Heldoorn volgt dus als tweede – vooral te danken aan zijn overwinning bij Challenge Malta en tweede plaats bij Challenge Almere-Amsterdam – en verdient 16.500 dollar. Magnus Ditlev werd derde en verdient 12.000 dollar. Reinaldo Colucci, Patrick Lange en Kieran Lindars eindigen gezamenlijk op een vierde plaats. Bij de vrouwen is de World Bonus gewonnen door de Britse Fenella Langridge.

Clash Daytona – dat gisteren plaatsvond – veranderde niks meer aan de rankings, althans niet voor Heldoorn. Niemand van de top drie kwam nog in actie.