De afgelopen weken konden jullie stemmen op welke atleten jullie vinden dat ze 3athlon atleet van het jaar zouden moeten zijn. Inmiddels zijn de stemmen geteld. Vandaag maken we de top drie – uiteraard zowel bij de vrouwen als mannen – bekend. We trappen af met de nummers drie en lichten daarbij nog eens hun voornaamste prestaties van dit jaar uit.

Mannen – Wouter Dijkshoorn

Bij de mannen werd er veel gestemd op niemand minder dan Wouter Dijkshoorn. Met 11.6 procent van de stemmen, eindigde hij daarmee op de derde plaats. Ondanks zijn – en dat zeggen we met álle respect – wat hogere leeftijd, kende Dijkshoorn dan ook een geweldig seizoen. Zo werd hij vierde bij de Xterra van België, zevende op het EK Cross Triathlon, derde bij de Xterra Super Besse en in Nederland won hij ook menig cross.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Wouter Dijkshoorn wint Run-Bike-Run Pijnacker (Archieffoto: aangeleverd)

Vrouwen – Diede Diederiks

Ook op Diede Diederiks werd veel gestemd: zij pakte 10.5 procent van alle stemmen en daarmee eindigt ze op de derde plaats. Het is meer dan verdiend, want Diederiks brak dit seizoen definitief door op wereldniveau. Zo won ze onder andere Ironman 70.3 Poznan én Challenge Geraardsbergen en los van dat soort topprestaties was haar seizoen sowieso zeer stabiel en meer dan solide.

Diede Diederiks wint Challenge Geraardsbergen (Foto: José Luis Hourcade)