De afgelopen weken konden jullie stemmen op welke atleten jullie vinden dat ze 3athlon atleet van het jaar zouden moeten zijn. Inmiddels zijn de stemmen geteld. Vandaag maken we de top drie – uiteraard zowel bij de vrouwen als mannen – bekend. De nummers drie zagen jullie al voorbij komen, dus nu volgen de atleten die tweede zijn geworden.

Mannen – Niek Heldoorn

Niek Heldoorn verkeerde dit seizoen in bloedvorm en behaalde het ene na het andere succes. Meest in het oog sprongen zijn overwinningen bij Challenge Malta en de Embrunman en natuurlijk ook zijn tweede plaats op het EK Long Distance bij Challenge Almere Amsterdam, waar hij meteen ook even de Nederlandse titel Long Distance mee naar huis nam. Met 21.1 procent van de stemmen staat Heldoorn op een welverdiende tweede plaats.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Niek Heldoorn wint Embrunman. (Foto: 3athlon.nl)

Vrouwen – Lotte Wilms 

34.1 procent van de stemmen pakte Lotte Wilms: net niet voldoende om de verkiezing te winnen. Dat neemt niet weg dat Wilms ook hier zeer tevreden mee kan zijn, net als met haar geweldige seizoen. We zijn wel even bezig als we al haar prestaties van dit jaar willen opnoemen: ze won Ironman 70.3 Geelong, werd tweede bij Challenge Walchsee en Challenge Shepparton, won Ironman 70.3 Sunshine Coast, werd derde bij Ironman 70.3 Melbourne en ze gooide ook nog eens hoge ogen gooide bij het WK Ironman 70.3.

Lotte Wilms twaalfde bij WK Ironman 70.3. (Foto: Ingo Kutsche)