De afgelopen weken konden jullie stemmen op welke atleten jullie vinden dat ze 3athlon atleet van het jaar zouden moeten zijn. Inmiddels zijn de stemmen geteld. Vandaag maken we de top drie – uiteraard zowel bij de vrouwen als mannen – bekend. Dit zijn de twee atleten waar jullie het meest op hebben gestemd en dus de 3athlon atleten van het jaar!

Mannen – Youri Keulen

Wát een geweldig seizoen kende Youri Keulen. Met ups en downs, dat wel, maar de ups waren overduidelijk talrijker. Zo werd hij zesde bij Challenge Family The Championship en niet veel later won hij Ironman 70.3 Zwitserland. Daarnaast werd hij ook vierde bij het EK Ironman 70.3 in Elsinore en vierde bij Clash Miami. Keulen wint de verkiezing tot 3athlon atleet van het jaar met overmacht: maar liefst 48.2 procent van de stemmen ging naar de Limburger.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Youri Keulen is enige Nederlandse prof bij WK Ironman 70.3. (Foto: Insta Youri Keulen / @sibylle.mazzoni)

Vrouwen – Maya Kingma

Bij de vrouwen lagen de winnares en runner-up (Lotte Wilms) veel dichter bij elkaar, maar toch was het Maya Kingma die uiteindelijk het meest door jullie werd gekozen: zij pakte 39.6 procent van de stemmen. Het was dan ook een mooi seizoen voor Kingma, die onder andere negende werd bij de WTCS Cagliari, zevende bij de WTCS Hamburg, zesde bij de WTCS Bermuda en vijfde bij de WTCS Yokohama.

Maya Kingma tijdens WTCS Hamburg. (Foto: World Triathlon)