Na de teleurstelling van twee weken terug, toen hij Ironman 70.3 Mallorca won maar die overwinning kwijtraakte door een opvallende keuze van de officials, leefde Youri Keulen zojuist weer helemaal op. Na een ogenschijnlijk zware race waar hij op behoorlijke afstand van de koplopers lag, bleek er tijdens de halve marathon van The Championship weer geen maat op de Nederlander te staan. In de slotfase liep hij nog naar een prachtige zesde plaats.

“Zesde van de wereld”, lachte hij dan ook direct op de finishstreep. Die blijdschap is terecht, want alleen Gustav Iden (3:43:44), Richard Varga, Thomas Steger, Miki Taagholt en Kyle Smith zaten voor hem bij deze voor Challenge Family belangrijkste wedstrijd.

Keulen begon in tiende positie aan de halve marathon en zoals wel vaker begon daar zijn inhaalslag. Met zoveel succes, dat hij dus vier posities won en ook tot minder dan een minuut kwam op de eerste twee mannen voor hem.