Youri Keulen sloeg tijdens het lopen opnieuw keihard toe en stormde daardoor zojuist op de zege af tijdens Ironman 70.3 Zwitserland.  Als er iemand is die met veel succes de overstap van het korte naar het lange werk heeft gemaakt, dan is Keulen dat wel. De atleet leverde de afgelopen maanden de ene topprestatie na de andere. Enkele weken geleden won hij ook Ironman 70.3 Mallorca, maar toen werd zijn winst kort na de finish afgenomen wegens het niet uitzitten van een penalty. Keulen bleef vandaag onder andere de Duitse Nicolas Mann (+1:06) en de Italiaanse Mattia Ceccarelli (+4:11) voor, die respectievelijk tweede en derde werden.

Na het zwemmen lag Keulen er al goed voor. Als derde klom de atleet aan wal, opkijkend tegen 25 seconden achterstand tot de eerste man: de Zwitserse Florin Salvisberg. Terwijl Salvisberg er in zijn eentje vandoor was gegaan, bevond Keulen zich in een groepje met daarin acht man.

Op de fiets werd Salvisberg snel teruggehaald. Niet alleen Keulen legde er een flink tempo op, ook Ceccarelli en Mann baanden zich in het zadel een weg naar voren toe. De vier bleven tot zo’n 70 kilometer samen rijden. Daarna moest Salvisberg zich terug laten zakken. Zo kwam Keulen gelijktijdig met Mann en Ceccarelli de tweede wissel in.

Tijdens het lopen was Keulen er – zoals verwacht – meteen goed vandoor. Alleen Mann wist zijn tempo te evenaren en zo vervolgden de twee zij aan zij hun race. Daarachter zakte Ceccarelli terug, terwijl Salvisberg opnieuw energie vond om terug naar voren te komen. Halverwege de halve marathon lag Keulen nog altijd samen met Mann op kop. Daarachter volgde Salvisberg op een derde plaats (+2:10).

Met nog zo’n vier kilometer te gaan lukte het Keulen om zich los te maken van Mann. Na 1:12:11 uur mocht Keulen het finishlint boven zijn hoofd tillen als winnaar. De atleet noteerde een eindtijd van 3:49:45 uur. Mann nam een minuut later genoegen met het zilver en Ceccarelli nam de laatste podiumplek in beslag.