Diede Diederiks lag op koers voor een vierde plaats bij Ironman 70.3 Luxembourg, maar de atlete verloor in de slotfase van de race opeens veel tijd. Diederiks – die vorige week Challenge Geraardsbergen nog won – was stapte uiteindelijk in de laatste kilometers van de race uit. De wedstrijd werd gewonnen door de Engelse Emma Pallant-Browne, die tijdens het lopen de aanval inzette. De Engelse Lydia Dant (+7:24) en de Italiaanse Marta Bernardi (+10:38) werden respectievelijk tweede en derde.

Zoals vaker, keek Diederiks na het zwemonderdeel nog tegen enige achterstand op. Het was de Franse Justine Mathieux die na 28:36 minuut als eerste richting haar fiets mocht. De Franse werd direct gevolgd door Pallant-Browne en Derron. Diederiks klom 3:10 minuut later als zesde aan wal.

Tijdens het fietsen verloor Diederiks dan wel tijd ten opzichte van de snelste dames, toch schoof ze langzaam maar zeker op naar voren. Terwijl de atlete halverwege het fietsen nog altijd zesde lag, fietste ze in de tweede helft van het fietsonderdeel richting een vierde plaats.

Pallant-Browne had in haar eentje een kleine voorsprong gecreëerd en was de eerste die haar fiets terug in de rekken mocht hangen. Dant volgde 25 seconden later als tweede, Bernardi lag op dit punt derde (+6:06) en Diederiks maakte zich als vierde op voor het lopen (+6:07).

Dat Pallant-Browne er vandaag met de zege vandoor zou gaan, was al snel duidelijk. Na zeven kilometer lag de atlete al drie minuten voor op de tweede dame: Dant. Daarachter was het gat tot de derde dame – Bernardi – groot. Diederiks keek na zeven kilometer tegen ruim tien minuten achterstand op, maar lag nog altijd netjes vierde.

In de laatste kilometers liep Diederiks plots veel achterstand op en zo verloor ze ook nog een aantal posities. Pallant-Browne streek de zege op na 4:17:43 uur. De tweede plaats ging naar Dant en Bernardi werd derde. Diederiks kon haar race uiteindelijk niet volbrengen en stapte uit.