De Britse Jack Allison ging zojuist van start tot finish aan de leiding tijdens de Middle Distance van Tri Amsterdam en won de race dan ook welverdiend. Linda Altelaar leverde ook een prachtige prestatie, maar had iets meer geluk; Iris Bosch leidde de wedstrijd, maar liep de finishstraat per ongeluk voorbij en eindigde daardoor niet meer op het podium.

Tri Amsterdam was – met een kleine vijftienhonderd deelnemers en in het finishgebied rijen vol publiek – een groot succes en het was voor Jack Allison, een geboren Brit maar nu woonachtig in Amsterdam, dan ook een genot om in eigen stad te winnen. Dat deed hij in 4:11:28 uur, terwijl Nicky de Beer tweede werd in 4:16:07 en de Belg Jo Zwaenepoel werd derde in 4:17:35. Een interview met de volledige top drie vind je hieronder:

Jack Allison:

Nicky de Beer:

Jo Zwaenepoel:

Vrouwenwedstrijd – Iris Bosch loopt voorbij aan finish, Linda Altelaar naar goud

In de vrouwenrace dus een ietwat dubieus einde, want Iris Bosch lag aan de leiding maar miste opvallend genoeg de finishstraat. De speaker riep haar nog terug, maar uiteindelijk waren veel later al drie andere dames gefinisht voordat Bosch toch nog over de finish kwam. Winnares Altelaar had het overigens niet eens in de gaten dat Bosch de finish miste en won de wedstrijd na 4:50:25. De Duitse Jana Lehmann nam het zilver mee naar huis en finishte in een tijd van 5:02:45. Loes Overeem werd derde in 5:06:56 en Iris Bosch, die kilometers te ver liep, kwam na 5:08:01 over de streep.

Een interview met winnares Linda Altelaar: