Merel Veltman behaalde zojuist een elfde plaats tijdens de Europe Triathlon Junior Cup in Düsseldorf, die werd gewonnen door de Franse Laura Moreau. Direct na Veltman, passeerde Aniek Mars de streep met een twaalfde plek. Als derde Nederlandse atlete stond ook Femke Scheepers vandaag aan de start; zij finishte op een zeventiende plaats.

De uiteindelijk winnares – Moreau – lag al na het zwemmen op kop in de wedstrijd. Veltman wisselde veertien seconden later als negende en Mars lag na dit eerste onderdeel op een elfde plek. Scheepers keek op dit punt tegen 21 seconden achterstand op.

Veltman zette dan wel een sterk fietsonderdeel neer – de atlete noteerde de vijfde snelste fietstijd van de dag, namelijk 32:47 minuut – voldoende om zich aan te kunnen sluiten bij de kopgroep was het niet. Mars en Scheepers bevonden zich niet in hetzelfde groepje als Veltman en lagen wat verder achterin het veld.

Met een looptijd van 19:29 minuut kon Mars tijdens dat laatste onderdeel echter wat verder naar voren toe komen. Dat terwijl Veltman juist een zwaarder looponderdeel beleefde en een tijd van 20:16 minuut noteerde. Scheepers kwam met een looptijd van 19:54 minuut precies tussen de twee dames uit.

Veltman wist dankzij haar goede fietsonderdeel alsnog als snelste Nederlander te finishen. Na 1:07:05 uur pakte de atlete een elfde plaats. Mars werd negentien seconden later twaalfde en Scheepers kwam na 1:11:51 uur als zeventiende over de streep.

De Franse Moreau stopte de klok na 1:04:06 uur en bleef onder andere de Amerikaanse Faith Dasso (+0:14) en de Franse Anouk Sterkers (+0:27) voor, die respectievelijk tweede en derde werden.