Er stonden vandaag maar liefst zeven Nederlandse mannen aan de start tijdens de Europe Triathlon Junior Cup in Düsseldorf. Ivor Feunekes gooide namens Nederland de hoogste ogen dankzij zijn veertiende plaats. Met een negentiende plaats voor Joran Stobbe, eindigde twee van de zeven atleten binnen de top twintig. De wedstrijd werd gewonnen door de Amerikaanse Reese Vannerson in 58:20 minuten. Hij deelde het podium met de Franse Nathan Simionato en de eveneens Franse Jules Rethoret.

Andere Nederlanders die vandaag aan de start stonden, waren Rick van der Knaap (24e), Sem Lazaroms (33e), Noel Sterk (35e), Rens van Beek (36e) en Julian Broodman (39e).

De Franse Rethoret kwam na 9:50 minuut als eerste uit het water. Lazaroms volgde 25 seconden later als eerste Nederlander. Hij lag op dit punt op een zeventiende plaats. Stobbe bereikte zijn fiets als 26e (+0:44) en Feunekes mocht zijn badmuts als 36e af zetten (+0:55).

In het zadel baanden Stobbe en Feunekes zich voorzichtig een weg naar voren toe. Feunekes maakte zijn race vervolgens af met een sterk looponderdeel. De atleet liep 16:32 minuut over vijf kilometer; goed voor de tiende snelste looptijd van de dag en een veertiende plaats bij de finish. Stobbe volbracht de vijf kilometer in 17:14 minuut en liep daarmee dus net de top twintig binnen.

Een overzicht van alle Nederlandse mannen die vandaag van start gingen en hun finishtijden, vind je hieronder.