Vorige week boekte hij nog een grandioze zege tijdens Ironman 70.3 Zwitserland, maar vandaag stond Youri Keulen alweer aan de start van het WK Ironman 70.3 in Elsinore, waar hij een eveneens mooie vierde plek behaalde. De wedstrijd werd gewonnen door de Deense Daniel Baekkegard, die een eindtijd van 3:40:11 uur noteerde.

Het was de Duitse Lennart Sievers die na het zwemmen als eerste richting zijn fiets mocht. Hij werd nauw gevolgd door vier andere atleten: Baekkegard, de Deense Miki Taagholt, de Spaanse Pablo Dapena Gonzalez en de Deense Alexander Mundt. Keulen lag op dit punt achtste en keek op tegen een achterstand van 24 seconden tot de kop.

Op de fiets raasden Taagholt en Baekkegard snel naar voren, terwijl Keulen in een achtervolgende groep met ruim tien atleten terecht kwam. De Deense Thor Bendix Madsen ging er in zijn eentje vandoor en kwam tussen de twee kopmannen en de grote groep in te rijden. Na 90 kilometer fietsen lagen Taagholt en Baekkegard nog altijd op kop. Bendix Madsen volgde als tweede (+3:35) en het groepje van Keulen – dat op het eind iets uit elkaar viel – hing ruim zes minuten later hun fiets terug in de rekken. Keulen lag helemaal voorin deze groep en wisselde dan ook als vierde.

Tijdens het lopen kwam Dapena Gonzalez al snel aan Keulen voorbij, terwijl op kop Baekkegard liet zien dat hij vandaag de winst wilde gaan pakken. En dat deed hij uiteindelijk dan ook ruimschoots. Met een halve marathon van 1:12:18 uur achter zijn naam mocht Baekkegard het lint boven zijn hoofd tillen. De tweede plaats ging naar Taagholt en Dapena Gonzalez maakte het podium compleet. Keulen liep dan wel sterk –  namelijk 1:11:09 uur – het podium bleek nét één positie te ver te zijn. Zo passeerde Keulen de streep met een zeer verdienstelijke vierde plaats.