Het is nogal een drukke week voor Wouter Dijkshoorn: leverde hij enkele dagen geleden nog twee mooie prestaties op het WK Cross Duathlon en het WK Cross Triathlon in RoemeniĆ«, was hij gisteren alweer aan de startlijn te vinden van Xterra Belgium. Zo’n drukke wedstrijdweek lijkt echter goed voor hem te werken, want Dijkshoorn pakte een mooie vierde plek. De race werd gewonnen door de Franse Arthur Serrieres.

Dijkshoorn begon zijn race al met een sterk zwemonderdeel, want met een zwemtijd van 19:22 minuut over 1500 meter lag hij goed voorin de race. Op de fiets moest Dijkshoorn een gat van een handjevol minuten laten vallen tot een paar van de snelste atleten, maar met lopen kon hij weer wat goedmaken. Dijkshoorn klokte een tijd van 39:39 minuut over een trailrun van tien kilometer, goed genoeg voor een nette vierde plaats. Hij stopte de klok na 2:34:49 uur.

Serrieres had 2:27:22 uur nodig voor zijn overwinning. De Fransman deelde het podium met de Franse Maxime Chane (+2:23) en de Belgische Sebastien Carabin (+5:02).