Hij was de gedoodverfde favoriet, maar maakte het vól overtuiging waar: de Belgische Seppe Odeyn won vanmiddag voor de negende keer op rij de Hel van Kasterlee. Een extreme duathlon over een afstand van vijftien kilometer lopen, 117 kilometer mountainbiken en nog eens 30 kilometer lopen. Hij bleef onder andere de Belgische Simon Stevens (+10:36) en de Belgische Kristof Declerck (+19:46) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. Steff Overmars leverde met zijn 34e plaats de beste Nederlandse prestatie.

Al tijdens de eerste run vond Odeyn een plekje voorin het veld. Toen deelde hij de koppositie nog met drie andere atleten: Bart Borghs, Geert Lauryssen en Pieter de Jongh. Stevens volgde op een halve minuut als vijfde en Declerck sprong op een elfde plek zijn fiets op. Odeyn klokte uiteindelijk een looptijd van 49:03 minuut over vijftien kilometer.

Met een fietstijd van 4:15:07 uur wist Odeyn zich los te maken van zijn concurrenten. Lauryssen werd geteisterd door een platte band en zowel De Jongh als Borghs slaagde er niet in de topfavoriet bij te blijven.

Zo genoot Odeyn een flinke voorsprong bij aanvang van het afsluitend looponderdeel. Met een buffer van ongeveer zeven minuten kon Odeyn al voorzichtig dromen van zijn negende overwinning. Maar eerst moest hij nog 30 kilometer afwerken. Daar deed Odeyn 1:55:24 uur over, waarmee hij met ruim twee minuten verschil de snelste looptijd van de dag klokte. Na 7:02:19 uur mocht Odeyn voor de negende keer het lint optillen als winnaar. Het duurde tien minuten voor Stevens de streep als tweede passeerde en Declerck werd op bijna twintig minuten afstand van Odeyn derde.