Na een indrukwekkende race bij de derde wedstrijd binnen de Run-Bike-Run Series, dit keer was het zo ver in het Belgische Geel, trok de Nederlandse Shirin van Anrooij aan het langste eind. De Nederlandse dames deden het sowieso uitstekend, want ook Jony Heerink (tweede) en Sophie van der Most (derde) stonden op het podium.

Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het 185-Sportoase-Cecemel team de enige Belgische ploeg aan de start bij de vrouwen was. Van Anrooij ging er meteen hard tegenaan in de eerste 2,5 km lopen, samen met Heerink van Hellas Utrecht en Van der Most van Unltd Rotterdam. De drie wisselden met een mooie voorsprong op een achtervolgende groep.

Vooraan zagen we steeds Van Anrooij en Van der Most het kopwerk opknappen, met Heerink in het wiel. Ze liepen uiteindelijk tot 1:11 minuut uit op de eerste achtervolgsters. Van Anrooij wisselde snel en begon als leidster aan de 5 km lopen. In de laatste ronde nam Heerink de kop, maar in de slotfase was Van Anrooij toch de snelste. Onder het goedkeurend oog van coach Marc Herremans pakte ze meer dan verdiend de overwinning. Heerink werd tweede, vlak voor een nog opkomende Van der Most.

(tekst gaat verder onder foto)

Van Anrooij (links) en Heerink gedurende de tweede run. (Foto: 3athlon.be)

“Ik voelde in de eerste run dat het lopen goed zat”, aldus Van Anrooij. ,,En ik heb in de tweede ronde bewust Jony de koppositie laten nemen. In de slotfase heb ik vervolgens een versnelling geplaatst.” Voor de Nederlandse duatleten was Geel een selectiewedstrijd voor het WK Pontevedra. Dat laat Van Anrooij links liggen. ,,Niet zozeer omdat ik niet mag van mijn coach Marc na een druk seizoen, maar ik heb zelf besloten om niet aan het Wereldkampioenschap deel te nemen.”

De winst in de ploegenrangschikking ging naar Hellas Utrecht voor Sportpedicure van ’t Verlaat – TVS ’90 Spijkenisse en RTC Brabant.