Nadat gisteren de elite en U23 in actie kwamen op het WK Duathlon in Pontevedra, was het vandaag de beurt aan de junioren. Na het succes van Thomas Cremers en Niels te Pas was het natuurlijk opnieuw hopen op medailles, maar zowel Shirin van Anrooij als Marije Hijman eindigde niet op het podium. De Nederlandse dames moesten uiteindelijk genoegen nemen met nog steeds mooie klasseringen: ze werden respectievelijk vijfde en zesde.

De wedstrijd werd in een warm Spanje gewonnen door de Zwitserse Delia Sclabas. Zij had 58:37 nodig voor haar race en pakte daarmee dus de Wereldtitel. 37 seconden later kwam de Italiaanse Constanza Arpinelli – die overigens nog een tijdje aan de leiding ging – over de finish en daarmee pakte ze het zilver. Het brons was voor de Spaanse Laura Duran Morote die ruim anderhalve minuut toegaf op de winnares.

Shirin van Anrooij werd dus vijfde en gaf iets meer dan drie minuten toe op Sclabas. Hijman kwam achter Van Anrooij binnen en legde 3:41 minuut na de winnares beslag op een zesde plaats.