Met de eerste vier etappes achter de rug, twee vlakke etappes en twee heuvelachtige etappes, staat de vrouwen die aan de Tour de France Femmes meedoen vandaag een laatste vlakke etappe te wachten. Shirin van Anrooij is in ieder geval lekker begonnen aan de Tour de France en bekleedt op dit moment een vierde positie in het jongerenklassement.

Dat jongerenklassement wordt aangevoerd door de Belgische Julie de Wilde en daarna volgen Julia Borgstrom (+16) en Pfeiffer Gorgi (+22). Shirin van Anrooij volgt als vierde op slechts 33 seconden en heeft dus een mooi perspectief om naar boven te kijken. 

De etappe van vandaag voert van Bar-le-Duc naar Saint-Dié-des-Vosges. Vooral de twee etappes waarmee de Tour de France Femmes wordt afgesloten, zaterdag en zondag, worden gekenmerkt als zeer zwaar. De laatste dag is de finish bergop. 

De Nederlandse Marianne Vos voert op dit moment het algemeen klassement aan. Van Anrooij staat 28e op 5:01 minuut. Triatlete Quinty Schoens staat 76e op 19:16 minuut. In totaal rijden er 130 vrouwen mee.