10 kilometer hardlopen, 50 kilometer fietsen en 20 kilometer schaatsen: dat stond vandaag op het programma tijdens het NK Wintertriathlon in Enschede. Overtuigende winnaars die het rood, wit en blauw omgehangen kregen: Simon den Braber en Luna Jonkers.

Beide atleten wonnen niet alleen hun categorie, maar ook de overall race met grote overmacht. Den Braber deed dat in een tijd van 2:22:38 en snelde daarmee op imponerende wijze naar de eerste Nederlandse triathlontitel van 2024. Den Braber bleef Jacques Tuijp en Tim van Hoornick voor, die finishten in respectievelijk 2:30:45 en 2:32:13.

Net als bij de mannen stond er ook geen maat op de vrouwelijke Nederlands Kampioene: Luna Jonkers won in een tijd van 2:41:49 en gaf haar concurrenten flink het nakijken. De van origine schaatster bleef onder meer Julia de Leeuw en Carin Ceelaert voor. Zij finishten in respectievelijk 2:52:48 en 3:02:37.