Hadden we vorige week nog het verhaal van een meisje dat in Drenthe was aangevallen door een snoek, nu is het opnieuw raak maar dan in Duitsland. In Roth welteverstaan, waar een paar weken geleden nog Challenge Roth – één van de populairste triathlons ter wereld – werd gehouden. Een 67-jarige vrouw zat in de Duitse stad pootje te baden toen ze vol in haar voet werd gebeten door een snoek van 80 centimeter en het gevoel had dat haar voet ‘werd afgesneden’.

Op het moment dat de vrouw de messcherpe tanden van de snoek in haar voet voelde, trok ze haar been in een automatisme omhoog, zo melden Duitse media. Tegelijkertijd zag ze de snoek van een kleine meter, duidelijk te herkennen, uit het water opspringen, half aan haar voet hangen en vervolgens weer in het diepe duiken. Ondertussen bloedde de vrouw al behoorlijk. De medische dienst die vervolgens werd gealarmeerd, dacht eerst dat het een grap was toen de vrouw haar verhaal vertelde, maar kwam uiteindelijk toch ter plaatse. De wond die de snoek maakte moest met zes hechtingen worden gehecht, was vijf centimeter breed en drie centimeter diep.

Enschede: grootste meerval ooit gezien in Nederlandse wateren 

Dan terug naar eigen land. Ook opmerkelijk nieuws en niet alle triatleten zullen dit even fijn vinden. Vissers hebben in Enschede namelijk de vermoedelijk grootste meerval ooit gevangen binnen Nederlandse wateren. Het dier zou zeker 2.27 meter lang zijn, zo meldt Tubantia.

Wellicht ook interessant om te weten…de vis is teruggezet.